Néhány érdekes link, audió dolgokkal kapcsolatban:

 

Audió
 


Zene lejátszó program 3 MB, free
Vitatkoznak róla, hogy ez-e a legjobb lejátszó progi, vagy nem. Szerintem biztos nem járunk vele rosszul. Első sorban a LossLess audió formátumok (FLAC, APE...) lejátszása kapcsán ismerkedtem meg vele. Lehet simán is használni, de komoly hangkártyához egészen mélyen hozzá lehet hangolni. Letölthetők hozzá codec-kek, skin-ek. Alapban a felülete puritán, viszont jól szól, és nem terheli nagyon a gépet.
 


Hangszerkesztő program, 2,1 MB, GPL free
Felvételt készíthetünk a hangkártyánk bemenetéről (magnó), mikrofonról, azután ezzel szinte bármit megcsinálhatunk, akár MP3-ba is alakíthatjuk. De az MP3-ban lévő anyagot is megdolgozhatjuk vele.
 

CD grab-belő (lementő) program, 2 MB, GPL free
Szigorúan csak mentési célból :) Internetről le tudja tölteni a legtöbb esetben a CD-n lévő számok címét, és konfigurálható hova és milyen névkonvencióval tegye az MP3-akat. Az új verzió ismeri a FLAC és APE veszteségmentes codec-eket is.
 

Hang kártya átkapcsoló program 100 kB, free
Ha több hangkártyánk van, pl. egy jó minőségű külső USB-s, ezzel a programmal kapcsolhatunk át közöttük.
 

Hang konvertáló program 4 MB, free
Legyen az LossLess, vagy MP3 vagy ... ezzel a progival átkonvertálhatjuk, de képes filmek hangsávjának leszedésére is.
 

 


Audió/audiofil témakörrel kapcsolatos dolgaim


Az idők során lassacskán gyűlnek az ember munkái. Úgy gondoltam az audió témakörrel kapcsolatos dolgaimat egy önálló Audió sarok lapra szervezem át.

Azoknak, akik belevágnak egyik vagy másik kapcsolásom megépítésébe, javaslom olvassák át a vele kapcsolatos többi lapomat is, mert fontos dolgokat nem írtam le többszörösen. Ha valaki megépíti valamelyik kapcsolásomat és örömét leli benne, ha elküldi fényképét, szívesen kiteszem a web lapomra. Legközkedveltebbek a VF3, VF2 és FH3-as kapcsolásaim...

Jelenleg eladásra nem gyártok modulokat, illetve komplett készülékeket.