Hi-Fi Show 2018 Budapest

2018-10-27

 

Idén ismét sikerült elmennünk fiammal a Hi-Fi Show-ra. Csináltam néhány képet azok kedvéért, akik nem juthattak el rá. Minden kiállító odatette magát, hogy bemutassa amit az általa képviselt cég/cégek tudnak nyújtani. Idén szépen szóltak a berendezések, volt sok magas, volt sok mély, de csak néhány szobában éreztem az előadó jelenlétét. Volt ahol meggyőződésem szerint csupán a hangerőn kellett volna kicsit emelni, hogy az énekes természetes hangerővel szólaljon meg. Most írás közben a számítógépemről egy kis a JBL Creature III hagfalszettel hallgatok valamit, és nincs ilyen érzésem. Bennem lehet a gubanc, hogy egy elégedetlenkedő fazon vagyok. Lefényképeztem egy csomó eszméletelen drága cuccot, amire a web lapom olvasóinak nagy részének az életben nem lesz pénze. De nem minden arany ami fénylik. Ne adjátok fel a csüggedést, én azt gondolom, ha ilyen drága cuccokat nem is, de ezeket meközelítő dolgokat meg lehet csinálni. Azért azt ne gondolja senki, hogy 10 USD-ért berendel valaki/valamit kínából, és miközben előszőr égeti meg a kezét forrasztópákával, a kütyüje lepipálja a felvunultatott csodákat. De törekedni lehet rá, még ha egy kis időbe bele is telhet:). Persze megint szűkében voltunk az időnek. Kérem vegyétek figyelembe a véleményem szubjektívitását.

Hátulról kezdem (nem fordított sorrendben), előszőr nézzük az OZ Audio magyar gyártót, akire közvetlenül zárás előtt akadtunk rá. Idén a legjobb hangot náluk találtam meg. Éppen lemezcsere közben sikerült elkövetnem ezt a fotót, aminek lehetne az a címe, hogy áldozat a muzsika oltárán :). Nekem legszebben ez a szélessávú hangszóróra épülő hangfal szólt.

A kitakart rész, a készülékek, amik a zenét szolgáltatták.

Erősítő választék.

És jönnek a csehek, az Impressivia Kft jóvoltában csodálhattuk meg ismét KR Audio erősítőjét és Rdacoustic Euphoria hangfalakat. Bitang jól szólt. A csehek ott vannak a minőségben az élvonalban, és az árakkal is. Sajnos nekem nem mindennapos, hogy egy web shop-ban rábökök egy 25.000 EUR értékű erősítőre, hogy bankkártyáról fizetem, majd bepötyögöm mikor hozzák, bár lehet, hogy a szállítást az külön kell még fizetni :(.

Itt a látnivaló, a neodinium mágneses felfüggesztésű asztalkák. Azért ha megkérdeztek volna, elárultam volna nekik, hogy komolyabb helyeken, optikai padoknál inkább úgy járnak el, hogy egy higgannyal telt medence tetején úsztatnak egy márványtömböt, és arra szerelik az optikai elemeket. Ez nagyon hályogkovács dolog. Mondjuk láttam iszonyatos zavarszűrő, és közel egy millát kóstáló hálózati kábeleket a a hotelszobák 500 HUF-os fali konnektoraiba dugva. Normális? Tényleg, itt is van valami csoda a háttérben.

Az Audio Feelings-nél szépen muzsikáltak ezek a dán illetőségű készülékek.

Szükségtelen mindig az árcédula után kapkodni, itt az érzést kell megfizetni, hogy nem sok ember lesz aki ilyen cuccról hallgatja a zenét. Ha egy hálózati kábel közel egy milla, akkor az annyi és kész.

Etalonékhoz sajnos nem jutottunk be, nem tudtuk kivárni, hogy a már bent lévők teleszívják magukat zenével. Pedig szép emlékeim vanak róluk.

Ha valaki megengedheti magának az elektrosztatikus Martin Logan hangfalakat, az az AV Galaxis Kft-t keresse. Szép hangjuk van (sóhajt).

Lemezjátszó, hangfalak, pálmafák, szép hang, mit kívánhatunk még az Allegro Audiótól? :)

A Djabe zenekar nem csak sok-sok lemezt hozott magával, hanem ezeket a Sonus Faber Stradivari faipari műremekeket, Studer A80 stúdiómagnót, és Acustic Solid One lemezjátszót.

Szép hangja volt a Lyravox-nak, nem is értettem, hogy kb. 12cm-es hangszórókból hogyan jön ki ekkora basszus? A két oldalsó láda szólt/működött. Árak nem érdekelnek! (Kenobi után szabadon)

Nem tudom hogy hívják, nem tudom ki hozta, de olyan szép, nem?

A 72Audio-nál is jó volt a hang.

A Musikit és Human Audio kittekben szeretnék eladni nekünk a különböző egségeket. Kicsit olcsóbb mint készre szerelve. Nem tudom hogyan alakul a garancia... Amit hoztak, az jól szólt.

Az USA Audio színpompás tölcséres hangszórói sajnos éppen nem szóltak, és nem értünk rá kivárni történik-e majd valami?

A Totel Audio biztosra ment, nem kockáztatott, megemelte a hangerő miőségét néhány USA és Ausztrál zászlócskával és lufival. Egy vicc szerint a kocsinkra ragasztott matricákkal akár 10-20 lóerőt is tolhatunk bele. A fotón nem látszik az előlapi LCD kijelző, amin VU méterek láthatók. Ha megveszem, leragaszthatom fekete szigszallaggal :).

Pedig nem volt okuk az aggodalomra, a mágneses szallagsugárzóknak szép hangjuk volt-

Előttem az utódom? Fiammal a Sennheiser standján halgattunk meg olyan füleseket, amiket máskülönben nem tettünk volna. Nem teljesen jó, hogy itt írok a Basys Kft-ről, akinél a Beyerdinamic DT990-t hallgattunk meg. A DT990 régebbi, olcsóbb füles, de teljes megelégedésünkre szolgált. Sajnos ott elfelejtettünk néhány fotót készíteni.

Itt egy fülhallgató erősítő látható, ahogy azt a Senhheiser mérnökei megalkották. Csak hogy legyen egy apuka képem :). Majd én is fűrészelek egy lyukat az enyémre, és überelni fogom, nem kék LED-eket fogok beletenni, hanem szivárványosakat :). És ne áruljátok el nekik, hogy én nem olyan gagyi bakelitot fogok alátenni, hanem márvány lapot, akkor kapkodni fogják a népek :).

Ez nem is tudom már pontosan milyen típusú Sennheiser fejhallgató volt. Tényleg gyönyörűen szólt, a Beyerdinamic DT990-et is lefütyülte, de több volt mint fél milla. Persze számoljunk hozzá egy fentebbi erősítőt is. Halálra agódhatnám magam, nehogy eltörjön, meghibásodjon, ellopják. Mint a zsiráf, tudjátok nagyon érdekes állat, szép is, de otthonra nem kellene :).