2019 Budapest Hi-Fi Show

2019-10-27

 

Ismét eltelt egy év, megint elmentünk a Hi-Fi Show-ra a fiammal. Még nem kell támogania, legfeljebb akkor, amikor kiderül a bemutatott csodákat mennyiért mérik. Az egyik standon két hanglánc került összehasonlításra, az eladó szerint az volt közöttük a különbség, hogy az egyikben volt egy olyan készülék, aminek 1 milla alatt volt az ára. Nem az én pályám... a fülem sem olyan mint régen. Nagy és dekoratív dolgokat hoztak a kiállítók, ha valaki nem tudott eljönni a show-ra feltettem ide néhány képet. A barangolásunk valahogy úgy indult, hogy sokáig azt hittem, elégendők lesznek a fotóim, mert szobrokat állítottak ki, nem hgh-end cuccokat. Ezt persze okozhatta, hogy amikor éppen ott jártunk, akkor nem olyan zene volt feltéve, ami kellőképpen megcsilogtatta volna a bemutatott hanglánc kvalitásait. Most hagyjuk azokat a dumákat, hogy a szoba akkusztikája. Ha egy cin helyett az ember egy kásás sziszegést hall, nincs jelenlét érzete, nincsenek visszhangok, lecsengések, nem hallani az énekes hangjának karakterét... De azután olyan szobákba jutottunk, ahol kisebb hangfalak már úgy muzsikáltak, amit érdemes volt hallgatni. És eljutottunk olyan szobákba is, ahol jó volt a zene, pedig böhöm nagy hanfalakból szólt. Nem minden képhez fogok megjegyzést fűzni, mert már nem is mindig tudom, melyik kinél készült. A képekkel sokat küzdöttem, mert a szobákat általában a zenei élményre és nem a fotózásra tekintettel rendezték be.

Egy kicsit azért is ment ki az ember, hogy lássa hol tart. Azt biztosan nem fogjátok elhinni, hogy 100 kHUF alatt ez a fószer olyan láncot barkácsolt, amit sok neves cég csak szeretne, de azért azt fogadjátok el, hogy az alábbi termékek közül sokkal pariban van az ES9038Q2M DAC - EVAmp - AKGK550.

Asszonynak nemigen tetszenének ezek az ezüst színű éjjeli szekrények, különösen, hogy a tetejükre sem lehet rendesen rátenni semmit. Viszont észrevettétek?

Volt egyszer egy Mechanikai Labor nevű magyar katonai cég, ami többek között ilyan stúdió magnókat is elövetett.

Ez egy vicces kép. Djabe-ék hitvallást tettek az analóg technika mellett, és közben az egész közepén egy digitális keverőpult munkálkodott. Kölönben jól szóltak.

Már korábban nekem is eszembe jutott márvány előlap alkalmazása, de lehet, hogy mégsem jó ötlet.

Érdekes installáció, de ezek a kis hagfalak szépen muzsikáltak. Bár ha volna 4 kEUR-om...

Az Esens Audió cuccait az asszony már biztosan nem engedné a lakásba, pedig szépen muzsikáltak.

Mert ugye itt van az ellenpélda, hogy kisebb hangfalból is lehet gyönyörű hangot előcsalni. Csak nem emlékszem kik voltak. Ha lehetne valamit a hangfalakhoz menő slagokkal is kezdeni...

Etalonnál bemutatták, hogy iPad-ról trendi a zenét nyomni.

Ekline Audiónál Denon elektronika varázsolt elő szép hangokat a Phonar hangfalakból.

Elvétve voltak lányok is. Általlában elég türelmetlenek voltak.

Az OzAudiónnál ugye a csöves erölködőket kellene nézni, de a fantáziámat az egy utas hangfal piszkálta.

A DunAudiónnál egy nagyon érdekes hagfalat lehetett meghallgatni. Azért érdekes, mert négy egyforma hangszóró volt paralel benne, amiről az ember azt gondolná, hogy nem túl szerencsés megoldás, de az egyik legjobb hangú rendszer volt.