2010-05-24
Sokféleképpen készítenek halászlevet Magyarországon, de talán nem sokan vetemültek turmix használatára. Nos, én úgy vetemedtem erre, hogy meguntam a pepecselést. Azt gondoltam, ha olyan halat használok az alaphoz (afrikai harcsa filé), amiben nincs szálka, akkor megúszom a passzírozó használatát, majd az elmosogatását.
A harcsa filéket fekcsíkoztam.
Az aprajából, meg hagymából indultam neki az alaplé elkészítésének.
Több min egy órai főzés után még nem hasonlít egy gusztusos halászlére.
Felöntöttem egy kis hideg vízzel, ki tudja milyen meleget bír el a turmix? Két perc sem kellett hozzá, hogy egy homogén trutymót kapjak.
Ezután jön a fűszerezés. Sózás, és hatalmas mennyiségű paprika hozzáadása.
Ennél valójában sokkal több paprika kell. Kell bele egy kis csípős is.
Jól össze kell forralni. Több is kell mint negyed óra, hogy a turmixxal bevitt mikro buborékok meg a hab elforrjon.
Végül hozzáadjuk a harcsa csíkokat a forrásban lévő léhez. Csak tíz perc kell a halnak, és kész a halászlé.