2007-12-12
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető és nagyon finom saláta. Itt láthatók a hozzávalók, az eszközöket is beleértve:) Előszőr az uborkákat meghámozzuk.
Majd a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, összekeverjük, és várunk néhány percet, hogy levet eresszen.
A levet leöntjük. Nekem azt mondták nem kell nagyon kinyomkodni. Kb. három gerezd fokhagymát megpucolunk, fokhagyma nyomóval áttörjük és hozzáadjuk.
Hozzáadjuk a nagy pohár joghurtot, és összekeverjük. Cipruson, egy kedves ismerősöm mutatta meg ezt a salátát nekem. Ő tett hozzá még egy csipet mentát is. Azt is mondták, hogy ehhez a salátához igazából a görög joghurt jó. (Persze a görög joghurt más mint a mienk.:( )
Az utolsó fotómnál vettem észre, hogy a kész salátáról nem csináltam képet, szóval azt a kedves olvasómnak kell maga elé képzelnie. Még jobb, ha megcsinálja,. sokáig nem fogják nézegetni:)