Poloskapuska

2021-07-15

 

Szeretem az állatokat a magam módján, kint a szabadban. De egyszerű panellakóként nem szívlelem a poloskákat, amik az egyre hűvösödő őszi időjárásban egyre kívánatosabbnak találják a meleg lakásunkat. Feleségem szokott kíméletlen poloska progromokat tartani, azok begyűjtésére alkalmatlan seprővel, pzsvel... Szóval kigondoltam egy porszívó adaptert, aminek az előző verzióját végül is nem tettem közzé, lássuk rögtön a 2.0 változatot.

Hozzávalók. Én egy 5 dl-es Visegrádi ásványvizes palack alját vágtam le (Á:49HUF de ebben a víz is benne van). Bármi jó lehet, de ez talán öblösebb, és hengeres a kialakítása, egyszerűbb belefaragni a hungarocell dugót. A következő alkatrész volt a legmacerásabb, mivel nincs cekászos kivágó szerszámom, ezért egy sniccerrel legaláb 10 percig farigcsáltam egy hungarocell darabot, amíg nem passzolt kívül a palackba, belül meg a porszívó csövére. Hogy a poloskákat ne szívja be a porszívó, egy lefolyó szűrőt aplikáltam bele (Á:30HUF). Nincs benne ragasztás, a dugó lett úgy megfaragva, hogy elggé tartson.

A rettenetes poloska begyűjtő eszköz, Pirx kapitány is megirigyelné. Addig egyértelmű a dolog, hogy kupak le, poloskákat összeporszívóz, de ahogy vezetésnél a megállás a lényeg, itt meg a kikapcsolás. Kupakot előkészítjük, porszívót kikapcsoljuk, és ekkor tesszük gyorsan fel a kupakot a begyűjtött poloskákra. Az 1.0 verzót nagyobb és vékony palackból csináltam, a porszívó meg simán összehorpasztotta amikor előbb tettem fel a kupakot. Annál szúnyogháló darabot használtam szűrésre, azt sem lehetett olyan szépen behajtogatni. Itt a vége, fussatok el véle, sok sikert mindenkinek!