Csavarhúzó tartó

2006-12-26

 

Egy csavarhúzó tartót szerettem volna az asztalomra. Az volt az elképzelésem, hogy valami átlátszó dobozból kellene, hogy lássam a csavarhúzók végét, tudjam melyiket választom. Keresgéltem az étel tartó dobozok között a háztartási részlegeken. Egy szendvicstartóra esett a választásom. De végül is nem tudtam megbarátkozni vele, pedig már ki is furkáltam.

A kiürölt CD tartóval is szemeztem, de több rétegre, lapra volt szükségem, hogy azokat átfúrva egyenesen tartsák a csavarhúzóimat. És ma beugrott a megoldás. A CD-khez adnak átlátszó lemezt is, elválasztó lapnak. Ime mindaz, amire szükségünk van hozzá.

A doboz tetejére már fel is jelöltem a furatok helyét, hát úgy hozzávetőleg. A külső körre 8, a belsőre 6 furatot terveztem, plusz két furat a távtartóknak.

A fúrást úgy érdemes kezdeni, hogy kifúrjuk a két távtartó helyét, és a lemezt rögtön hozzá csavarozzuk a fedélhez. Első lépésben 1,5 mm-es fúróval előfúrtam a lyukkakat. Én a fúrást felűlről végeztem, de ez nem jó megoldás, valami alátétet kell alá rakni. A CD lemez elhajlik, hiába próbáltam alátámasztani az ujjammal, egyik-másik luk bénán sikerült. Talán az is jó megoldás, ha felfordítjuk a fedőt, és úgy fúrjuk át a lemez felől, mert a fedél puhább, de nem fog tudni elhajlani, hiszen egyben van a palásttal. Második fázisban előszedi az ember a csavarhúzóit, és kifurkálja igény szerinti vastagságúra a lyukakat.

Két csavarral rögzítjük az átfúrt CD lemezt, és már készen is van a 3D tésztaszűrő :). Lent látható a végeredmény. Még annyi kiegészítés, hogy kivágtam egy CD lemez méretű fehér papír lapot, és betettem a doboz aljára, mert a fekete alapon nem látszottak a csavarhózók hegyei.