Zabpelyhes süti csokival, dióval, mazsolával, aszalt szilvával

2017-12-05

 

A boltokban elképesztő árakat tudnak kérni egy kis zabpelyhes kekszért, és arról jobb ha nem is beszélünk, ha már egy kis csoki is van benne. Biztos drága a csomagolás, Á... az nem lehet. De miért ne tehetnénk bele egy kis mazsoltát, aszalt szilvát, vagy diót? Az alábbi képen még nem nyújtanak túl szívderítő látványt az összetevők. Az eredeti recepthez képest kicsit egyszerűbben csináltam. Az volt abban írva, hogy habosra kell verni a tojást, de én csak belepottyantottam a masszába. Egy kicsit kevesebb margarint tettem bele, egy 25 dkg-os kocka felét, mikróban kicsit megolvasztottam. Nem kell minden "ízfokozót" egyszerre alkalmazni, ebbe apróra vágott diót és mazsolát tettem.

A robotgép percek alatt dzsemmesíti a keveréket. Szakszerűbb lett volna, ha azt írom, hogy homogenizálja...

Vizes kézel diónyi golyókat gyúrunk belőle. Állítólag sütés közben ezek ellapulnak. Én kicsit bizalmatlan vagyok, de lehet hogy a kevesebb margarintól keményebb a keverék, szóval rögtön kicsit kilapítva kerültek a sütőpapírral letakart tálcákra.

Légkeveréses sütőben, 190 fokon 12 percig sütöttem. Gyorsan, könnyen elkészíthető, ronda és finom. Annyi vele a nehézség, hogy az egész család rögvest szükségét érzi ellenőrizni az ízesítést, jól átsült-e/nem kapott-e oda, pedig egy kicsit pihentetni kellene, legalább amíg kihül :).