Kedd-1 saláta

2009-12-06

 

Vacsoráimat igyekszem kiváltani salátákkal. Ezek a saláták nem olyanok mint mondjuk egy svéd gombasaláta, hogy különlegesen rá kell készülni, mindenféle hozzávalókat be kell előzetesen szereznünk. Inkább valahogy olyanok, hogy ami otthon volt a hűtőben. Persze azért igaz, hogy meg kell próbálni olyan dolgokat otthon a hűtőnkben tárolni, amiből azután nem túl kalóriadús salátát tudunk fabrikálni. Viszont a másik oldala, hogy ezek olyanok is legyenek, amiket lehet hosszabb ideig tárolni, ne kelljen minden nap a zöldségeshez rohangálnunk. Példáúl a fejes káposzta kívló ilyen szempontból. Magas C vitamin tartalma miatt roppant ellenálló, és szerintem finom, bár lehet, hogy vannak embereket, akiket meglep, hogy csak nyersen esszük.

A saláták elnevezesésével bajban vagyok. És az is valószínű, hogy nem én állítom így össze először a zöldségeket. Na mindegy, keresgélni sem érek rá, szóval marad egyszerűen, hogy melyiket mikor csináltam. Tehát ez a Kedd-1 mintájú saláta.

Lemetéltem két darab, centi vasta szeletet a káposzta fejből, majd összevágtam kockára. Levágtam két szeletet a karajból, azt is felkockáztam. Én kimagozott olajbogyót szeretek venni, mert azt éles késsel könnyen fel tudom 2-3 szeletre karikázni. Azután egy kis olíva olajat löttyintünk rá (óvatosan mert brutális kalóriamennyiség). Kis sóval, borssal ízesítjük Családnak is osztatlanul ízlett.