Húsos palacsinta

2012-07-15

 

Ha sós, húsos palacsintáról beszélünk mi magyarok, akkor általában a hortábágyi húsos palacsinta jut az eszünkbe, meg az, hogy nagy macera elkészíteni. Mondjuk ezzel is is hasonló a helyzet, sokat el kell vacakolni vele, amíg a hozzávalókat viszonylag apróra felkockázzuk. A többi már nem olyan nagy ügy, csak az a fontos, hogy az embernek legyen mondjuk egy drága felesége, aki a palacsintákat megcsinálja hozzá.

Itt sorakoznak a hozzávalók.

Először a csirke husit pirítottam meg az olajon, borssal, sóval és egy kis cukorral ízesítve. Azután hozzáadtam a tarját, majd a hagymát.

Követkkeztek a paprikák. Eléggé ki voltam mindenféléből fogyva, nem volt itthon szója szósz, viszont találtam egy saurma fűszerkeveréket. Ettől zöldes lett. Legutoljára a cukkini került bele. Igazából a hagyma után megkóstoltam, már elég éhesek is voltunk, talán nem is kellett volna tovább kotyvasztani, mehetett volna a palacsintába. Viszont lehet, hogy legközelebb többfélét is csinálok, csinálok húsosabbat, meg zöldségesebbet is. Kicsit száraz lett, lehet hogy egy fokhagymás fűszervaj jól ment volna még hozzá.

A palacsinta helyes megtöltése:), kb. 2 evőkanál tölteléket tegyünk egy palacsintára (azóta kaptunk tortillát is).

A palacsinta helyes fogyasztása :), kb 2-3 palacsintát számolhatunk egy főre. Nem biztos, hogy ennyire jól sikerült, éheztetés kérdése az egész :).

Alig több mint 1 hét elteltével újabb eredményekről számolhatok be.

Feleségem nem wokban, hanem egy lábosban sütött meg olajban apróra vágott csirkemellett. Ehhez egy joghurtos tatsiki öntetett készített.

Én meg egy kis csípős piros aranyat adtam hozzá. A végletekig hasonló volt az íze egy saurmához (vagy gyroshoz.).

És még mindig van tovább! Ma egy kis lazacot és egy kis Glóbusz majonézt csomagoltam palacsintába. Hmmm...

A cél érdekében, apa bevállalja a legkajlább palacsintát is.

Közben eszembe jutott, hogy a feleségem anno talált egy olyan receptet, amikor szimplán főtt virslit kellett palacsintába tekerni, és tartárral lehetett enni. Amikor megláttam a vacsit, elkezdtem aggódni, hogy mit fogok utána enni. Úgy alakult, hogy 3 virslis palacsinta után úgy éreztem jóllaktam :).