Húsos táska leves

2014-03-30

 

Az egyik kínai kajáldában mostanában néhányszor "Húsos táska levest" ettem, és hétvégére kedvet kaptam, hogy elkészítsük. Persze nem pont olyan lett mint az eredeti, de kifogástalan volt. Az eredeti leveshez képest több zöldséget használtunk.

Érzésre az eredetiben felkockázott káposztalevélből és kevés szálasra vágottés sárgarépából főztek egy alig fűszerezett alaplevet. Ebbe kerültek a megfőzött, hússal töltött batyuk. Az egyszerűség kedvéért vettem két csomag (állítólag sonkával töltött) Tortellinit. A hagymát, majd a sárgarépát, a káposztát és a gombát a feleségem olajon megdinsztelte, felöntötte vízzel, és sóval, borssal megfűszerezte, mint ahogy a zöldséglevest szokota csinálni.

A tortellinit a zacskón jelzett 12-15 percig külön vízben megfőztük.

Ez egy ilyen all in one leves, minden benne van egy fogásban :).