Hétfő-4 saláta

2011-01-11

 

Folytatom béna szokásomat, mivel nem tudok jó neveket kitalálni a salátákhoz, ezért a kutyulásuk napjából kiindulva keresztelem el őket. Azért azt gondolom, jobb lenne valamit kitalálni nekik, mert így aligha tudják a kedves olvasóim megjegyezni, hogy Szerda-4 saláta. Sőt azt hiszem elég sután is hangzana, ha valaki mesélné a barátnőjének, hogy "Képzeld, összecsaptam egy Szerda-4 salit, isteni volt!". Na majd meglátom. Tulajdonképpen egyes hozzávalókat már az előző kompozíciómba is bele akartam rakni (hagyma, mustár) , de a családom heves elenkezésével találkoztam. Én szertem mindkettőt, és most önzőztem. Ez az én vacsim, nem engedtem a nyers beszólásoknak. Tehát a hozzávalók, ha nem akar valaki méricskélni, ilyesmi nagyságú alapanyagokkal vágjunk neki.

Utolsó kép a kutymászolás elött. Minden összeszecskázva, kis olaj, kifejezetten Globus mustárral megöntözve, frissen őrőlt borssal és sóval meghintve.

Vigyáz, kész, kutymászolás... isteni. Egészen érdekes, amellet, hogy egy mustáros, húsos ételt eszünk, talán legjobban a füstölt sajt íze köré rendeződik a többi komponens. Ezt most akár egész héten át tudnám vacsira enni, de azért majd igyekszem változatosabban étkezni.