Fetasajt saláta

2012-07-15

 

Áruházakban szoktunk venni fűszeres feta sajt kockákat, ami nem olcsó, viszont kis adag. Korábban próbáltuk feta sajttal utána tölteni, vagy valami hasonló fűszeres levet előállítani, de nem nagyon sikerült. TV-ben egyik főzőcskés műsorban láttam, hogy valaki ilyesmit csinált, nem teljesen így, kicsit más alkatrészekkel. Megvilágosodtam, a hozzávaló dolgokat oliva olajban kell párolni, majd a sajtot ezzel nyakon önteni. Hamarjában amit a piacon tudtam vásárolni, és amit össze tudtam itthon szedni, egy kis újhagyma, erős zöldpaprika, és szép piros pritamin paprika. Ezt egy kis frissen darált borssal és egy kis kakukkfűvel ízesítettem. Nyilván mindenféle más fűszernövény is lehet alkalmazni, ízlés szerint.

Itt sorakoznak a hozzávalók.

Először a karikára vágott újhagymát kezdtem sütni. Bőven tegyünk bele olíva olajat (más olaj is alkalmas).

Belekerült a fél felkarikázott erős paprika, meg egy kis fej, fél pritamiin paprika.

Hagyma megsült, paprikák is megfonnyadtak/sültek. Kakukkfüvet csak ekkor adtam hozzá, a borsot még amikor a paprikákat beledobtam, és kész is van.

A felkockázott sajtra ráöntöttem, és egy kanállal óvatosan beleforgattam. Persze elsőre nem elég sok olajban sütöttem meg a hozzávalókat, így a végén feltöltöttem annyival, hgy a kockákat ellepje. Ne műanyag tálba csináljuk, a forró olajtól megolvadhat. Hálátlan családom szerint nem olyan az íze mint a boltinak. Szerintem nagyon finom, és nem is akartam olyat készíteni, és legközelebb megint más íze lesz!