Alufóliába csavart pecsenye, parázson sütve

2007-10-01

 

Ez egy olyan étel amit szabad tűzön és otthon a rezsóban is elkészithetünk, ugyanakkor nem túl bonyolult. Csupán azt kell eltalálni mikor van készen?

Előszőr nem akartam mennyiségeket írni, szemmel lá tható, hogy nem kell hozzá sok minden. A húst cé lszerű a hentestől egyből szeletelve kérni, mert különben úgy is olyan darabot kapunk, amit képtelenség normá lisan felmetélni. A képen látszik hogy én nem ezt tettem. Egyébként sehogy sem járunk jól, mert miután 8 szeletet kérünk, a hentes igyekszik benga nagy szeleteket metélni, hogy minnél többet ránk só zzon. A hússzeletek klopfoljuk ki.

Tépjünk le egy darab alufóliát. Ne sajná ljuk, mert ha kicsit tépünk és nam tudjuk jól belecsavarni a húst, elfolyik a leve. Tehát erre fektessük rá a előszőr a húst. Erre tegyünk egy-két darab hagymát, krumplit, két darab szalonnát és ké t szelet kolbászt. Egy kicsit sózzuk be. Ne nagyon, mert a kolbász és a szalonna is sós lehet.

Ezután tekerjük össze. A tekercs két vé gét hajtsuk fel. Majd úgy tegyük a parázsra, hogy ezek felfelé álljanak, mert különben kifolyik a sü lt leve.

Körülbelül 45-60 perc kell, hogy megsüljön. Az ábrán látható, csupán illusztrá ció kedvéért, egy modernkori, hamuban sült dí nó fészek. Ha valakinek nem áll rendelkezésé re megfelelő parázs, nyugodtan elkészíthető egy tepsiben is. Sőt akkor nem szükséges a tekercset külön alufóliába tekerni.

És az eredmény, amiért megdolgoztunk.