Stretch and Nude workshop

2022-04-10

 

A Csendes Péter által szervezett Stech and Nude workshop-on Aisha volt a modellünk. Ez úton szeretném megköszönni mindkettőjük, valamint Molnár László munkáját, ötleteit. A férfiakat mindig érdekli a meztelen női test (nude), de egy drapériával, egy kendővel, egy strech anyagból megvart csővel, Aisha valami egészen művészivé formálta a témát. Sok képet készítettem, de nagy részük erősen nude, ezért csak néhány képet publikálok. Ezek a képek az eredetik erősen kicsinyíttett változatai. Aki néha benéz a Facebook oldalamra, az már láthatta ezt a kísérteties képemet, a címe "Átjön?".

Nézzétek, egy ügyes modell mit tud kihozni egy fehér strech anyagból vart csőből?

Ez egy érdekes kép, csak az utómunka során láttam meg, olyan mintha a modell csontvázát fotóztam volna le.

A következő varázslat egy kék szövet segítségével történt. A szövetet magukat nem kímélve tartó két ember lemaradt a képről :).

Aishának a kék szöveten kívül csak egy sámli segített átalakulni egy emblematikus nőalakká. Film plakátra kívánkozó kép.

Itt Aisha egyetlen fehér kendőből kreált egy kis ruhát.

Na ugye mondtam, hogy ez egy kendő. Meg egy fényképező gép.

A további képek ennek a variációi. Pontosan eljátszottam a fotó buggyantó programom LUT menüpontjával. A LUT-ok egyfajta előre elkészített receptek, beállítások a fények, szinek megváltoztatására. Nem csak fotósok, hanem filmesek is használják, vannak free, meg fizetős LUT-ok is. A LUT-ok alkalmazása nem teljesen egzakt (lehet, hogy csak nekem). Egy adot LUT az egyik képre alkalmazva döbbenetes jó eredményt ad, egy másikon csapnivaló, és van amelyikor semmi különösebb. Az elnevezésekben néha van logika, néha nincs. Nézzetek meg néhányat.

Klasszikus Sepia:

5th Avenue:

Cian & Orange:

Cinematic:

Classic Faded:

Cobi:

Dark Theme:

Fusion:

Monterey:

Red & Teal:

Smokey:

Soft Colors:

Tritone:

Woden: