2012-11-01 - Cseppfolyós fények

2012-10-25-én amikor Brüsszelben jártam, este volt már, amikor kiszabadultam a városba, és az eső is rákezdett. Állítólag ez gyakori arrafelé. Normálisan az ember nem ilyenkor kapja elő a fotó masináját, de így hozta a sor. Az Ízek utcájában elkattintott fotóm nekem határozottan tetszett, különösen a nedves macskaköveken visszatükröződő fények.

Ez adta az ötletet, hogy este, esőben megint fotózzak. Nem is kellett olyan messze külországba menni. Az ember hozzászokik lakókörnyezetéhez, oda kell figyelnie a szépségeire. Ime az óbudai betondzsungel fényei egy párás, esős őszi estén. Jó idő ez a fotózásra!

Az utca barátságos és dermesztő oldala. Hátborzongató ahogy a fák nedves ágai/karmai körülölelik a hideg neon lámpákat. Lehet, hogy holnap reggel már nem is merek munkába indulni!

Sötét nap ragyog a Szentendrei út felett.

Esti fények a Szentlélek téren, az Önkormányzat előtt.

Gázlámpák. Ma érdekesség, de 150 éve elsősorban világításra találták fel a városi gázt, és csak azután jött a sütés-főzés, melegítés.

Lámpa magában fotózva.

Ha belegondolunk furcsa dolog a lámpa oszlopra muskátlis kosarat szerkeszteni. Egy ilyen éjszakán fénylő gyönygyökként ragyogtak az esőcseppek a virágon. Hol van már az a tő muskátli?

Igazából ezért indultunk el feleségemmel, hogy lefotózhassam az esernyős szobrokat. Nyáron, ragyogó napsütésben, virágokkal körbeültetve, pontosan erre a nyirkos, esős, már-már hideg, késő őszi estét idézi elénk ez a szoborcsoport. De nyáron ki akar erre gondolni?

Közelebbről.

Ezek kitartó szobrok. Ki fogják várni, amíg eláll az eső, és kivárják amíg felszárad a kő. És itt fognak állni, amikor esni fog a hó, és itt fognak állni amikor majd megint melegen ragyog a nap

Befejezésül még egy szép kép a Szentlélek térről.