Cseppfolyós fények

2012-11-03

 

Amikor Brüsszelben jártam részben este volt már, amikor kiszabadultam a városba, és az eső is rákezdett, ami gyakori arrafelé. Normálisan az ember nem sötét esős időben megy fotózni, de így hozta a sor.

Az Ízek utcájában elkattintott fotóm nekem határozottan tetszett. Különösen a nedves macskaköveken visszatükröződő fények. Ez adta az ötletet, hogy máshol is ki kellene használni a hasonló körülményeket. Nem is kell olyan messze külországba menni. Az ember gyakran mindennapjaiban hozzászokik környezetéhez, nem is veszi észre miyen szép helyen lakik.

Ime a az óbudai betondzsungel fényei egy párás, esős őszi estén. Jó idő ez a fotózásra!

Ez hátborzongató, lehet, hogy holnap már nem is merek hajnalban munkába indulni! Az utca barátságos és dermesztő oldala.

Sötét nap ragyog a Szentendrei út felett.

Esti fények a Szentlélek téren, az Önkormányzat előtt.

Gázlámpák. Ma érdekesség, de 150 éve elsősorban világításra találták fel a városi gázt, és csak azután jött a sütés-főzés, melegítés.

Lámpa magában fotózva.

Valójában furcsa dolog a lámpa oszlopra muskátlis kosarat szerkeszteni, de egy ilyen éjszaka fénylő gyönygökként ragyognak az esőcseppek a virágon.

Igazából ezért indultunk el feleségemmel, hogy lefotózhassam az esernyős szobrokat. Nyáron, ragyogó napsütésben, virágokkal körbeültetve, pontosan erre a nyirkos, esős, már-már hideg, késő őszi estét idézi elénk ez a szoborcsoport. De nyáron ki akar erre gondolni?

Közelebbről.

Ezek kitartó szobrok. Ki fogják várni, amíg eláll az eső, és kivárják amíg felszárad a kő. És itt fognak állni, amikor esni fog a hó, és itt fognak állni amikor majd megint melegen ragyog a nap

Befejezésül még egy szép kép a Szentlélek térről.