Samsung USB HDD

2010-10-28

 

Sajnos ez a barátságos kis USB winchester is megadta magát. Háromszor felpörög, azután leáll. Ezt követően ciklikusan háromszor felvillantja a LED-jét. Utóbb belegondolva, valószínűleg valami fizikai problémája lehet. Hivatali darab, de azért fáj az elvesztése, mert egy nagyon jól használható eszköz volt. Persze hiába magyarázza az ember nagyképűen mindenkinek, hogy mentsetek-mentsetek, volt rajta olyan dolog, ami rajtaveszett. Sőt egészen annyira, hogy javításra/gariba sem lehet visszaadni, mert mi van, ha valamelyik szaki hozzá tud mégis férni valami gyári cuccal?

Elég kompakt darab, nekiálltam szétszedni, reménykedve, hogy csak az interface ment tönkre, a winhestert rádugom valamire, és a dolgaimat letöltöm. Utána a HDD-t legyalulom, és megpróbálom a garanciát érvényesíteni.

A zsebkésemmel sikerült szétfeszegetnem, de persze körben a fülecskék törtek. Nincsenek csavarok, amivel vacakolni kellene, a HDD egy puha gumikeretbe van foglalva, amitől tényleg halk a készülék.

A gumikeret itt látható széthajtva. Viszont sehol az interface. Pontosabban, az USB interface direktben a HDD vezérlő paneljére van integrálva. Nagyon szép megoldás, de ez sajnos meghiúsította a reményeimet.

Még egy utolsó kép a speciális és egyben döglött HDD-ről.