Project board.

2014-04-12

 

Előszőr furcsa volt, hogy nem kellet mindent forrasztani, mindenhez panelt készíteni, azután hozzászoktam a dugdosós panelhez. Ebbe az ember szépen beledugdossa az alkatrészeket, még DIP tokozású IC-ket is bele lehet tenni. Amire vigyázni kell, hogy az alkatrészek lábai fémtiszták legyenek.

Most már több is van belőle. Fel is lépett egy kis anomália, van olyan, amelyiknek a szélén futó sinek középen meg vannak szakítva, és van olyan, amelyiken végigfut. Csak amíg az ember rájön :(. Ezért egyet szépen fel is boncoltam. Ez a Lomex-nél kapható olcsóbb kivitel, jelenleg olyan 1kHUF. Látszik a szélén futó tápsinek középen meg vannak szakítva.

Elég egyszerű dolgom volt, a hátáról le kelett fejtenem a kétoldalt ragasztós, habosított gumilapot. Az érintkezők nem oxidáltak, csak a ragacs egy része tapadt rájuk. Az is látható, hogy nagyobb munka esetén, puzzle szerűen több panel is egymáshoz kapcsolható. Most hogy jobban megnézem a képet, a két oldalán lévő sineket tartalmazó sávok is úgy vannak a középső sávhoz hozzákapcsolva. Egy kondi lábát nem kímélve, addig gyömöszöltem, amíg sikerült egy érintkező modult kipattintanom.

Ilyen egyszerű érintkező sávokból áll a panel. A fotók alapján, azt hiszem már senkinek sem fog nehézséget okozni a penel használata.